BEYAZ ÇİKOLATALI BADEMLİ CHEESECAKE TARİFİ
Beyaz çikolatalı bademli cheesecake nasıl yapılır ?
Malzemeler ;
Taban için
2 paket yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı – 2 yemek kaşığı
Taban için
2 paket yulaflı bisküvi
50 gram tereyağı – 2 yemek kaşığı
İç harç için
50 gram beyaz çikolata
500 gram labne
200 gram toz şeker – 1 su bardağı
4 adet yumurta
2-3 damla badem aroması
1 adet çubuk vanilya
1 tutam tuz
50 gram toz badem – ½ su bardağı
50 gram beyaz çikolata
500 gram labne
200 gram toz şeker – 1 su bardağı
4 adet yumurta
2-3 damla badem aroması
1 adet çubuk vanilya
1 tutam tuz
50 gram toz badem – ½ su bardağı
Üzeri için
400 gram krema – 2 küçük paket
50 gram toz şeker – 3 yemek kaşığı
1-2 damla badem aroması
400 gram krema – 2 küçük paket
50 gram toz şeker – 3 yemek kaşığı
1-2 damla badem aroması
Süslemek için
1 avuç kavrulmuş file badem
1 avuç kavrulmuş file badem
Hazırlanışı ;
Bisküvi ve tere yağını rondo dan geçirin ve tabana ve kenarlara yayın.
Bisküvi ve tere yağını rondo dan geçirin ve tabana ve kenarlara yayın.
Krema için, çikolatayı küçük parçalara bölün. Benmari usulü eritin.
Şeker ve labneyi ayrı bir kapta çırpın, yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
Geri kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız tabana bu karışımı yayıp 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Fırından çıkan tatlıyı önce oda sıcaklığında ardından dolapta soğutun.
Üzeri için krema, badem aroması ve toz şekeri çırpın hazırladığınız cheesecake’in üzerine yayın, kavurduğunuz bademleri de serpiştirip servis edin.
Afiyet Olsun.
cheesecake |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder