5 Ekim 2015 Pazartesi

FİNCAN TATLISI TARİFİ

Fincan Tatlısı Tarifi 


Fincan tatlısı nasıl yapılır ?

Malzemeler ;
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2. 5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin
süslemek için;
Hindistan cevizi tozu
Çikolata

Hazırlanışı ;
Süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldığımız da vanilin ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebi doldurulur. ( fincanlar ıslatılmaz ise kalıp şeklinde çıkartamazsınız ) Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Fincandan çıkarırken kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen tatlı Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.
 Afiyet Olsun.

fincan tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder