Kabaklı Börek Tarifi
Kabaklı börek nasıl Yapılır ?
Malzemeler ;
5 adet yufka
4-5 adet taze kabak
100 gram lor peyniri
3 yumurta ( orijinal tarifte 5 adet)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
250 gram yoğurt
dereotu ve nane
biraz tuz ve karabiber
4-5 adet taze kabak
100 gram lor peyniri
3 yumurta ( orijinal tarifte 5 adet)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
250 gram yoğurt
dereotu ve nane
biraz tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
Kabakları rendeleyip suyunu iyice sıktıktan sonra, dereotu, nane, lor peyniri, 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırıp yumurta sarılarını harcın içine katıp karıştıralım ama aklarını bir kenara ayıralım, Üzerine nişastayı ilave ettikten sonra harcımız hazır demektir. Yufkaları tezgahın üzerine açıp yoğurt ile karıştırılmış ayırdığımız yumurta aklarını karıştırarak yufkalara sürelim ve yufkalar bitinceye kadar araya yoğurt ve üzerine yufka olacak şekilde üst üste koyalım en son yufkayı koyduğumuzda üzerine yoğurt değil kabaklı harcımızı iyice yayalım ve bir ucundan kıvırarak rulo haline getirelim, strec filme sararak bir gece buzdolabında bekletelim. Daha sonra dilimleyerek kızartalım.
Afiyet Olsun ;
kabaklı börek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder