Krem Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi
Krem çikolatalı pamuk kek nasıl yapılır ?
Malzemeler ;
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağında 1 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı krem çikolata
2 su bardağı silme un
kabartma tozu, vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağında 1 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı krem çikolata
2 su bardağı silme un
kabartma tozu, vanilya
Yapılışı ;
Yumurtaların sarıları ve aklarını farklı kaplara ayırın.
Şekerin yarısını sarıların olduğu kaba alın kalan şekeri de diğer kaba alın. Yumurta akı olan kabı mikserin en yüksek hızında köpürüp şeker eriyene kadar çırpın.
Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
Aynı kaba (yumurta sarılı kap) un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma dahil edin. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
Ardından krem çikolatayı ilave edip karıştırın. yoğun kıvamlı bir harç olacak.
Bunun üzerine iyice köpürmüş olan yumurta akını ilave edin. Spatula yardımı ile çok yavaş bir şekilde alttan üstte karıştırın, söndürmemeye özen gösterin.
Kalıbın alt kısmını yağlayın. Yanları yağlamayın çünkü kek kabarıp hafif sönerse yanlardan inmesin.
170 derece sıcak fırında pişirin. Kek çok kabardığı için hafif sönebilir.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, çok pofuduk olduğu için yanları bıçakla ayırıp kelepçeyi öyle açın ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Şekerin yarısını sarıların olduğu kaba alın kalan şekeri de diğer kaba alın. Yumurta akı olan kabı mikserin en yüksek hızında köpürüp şeker eriyene kadar çırpın.
Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
Aynı kaba (yumurta sarılı kap) un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma dahil edin. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
Ardından krem çikolatayı ilave edip karıştırın. yoğun kıvamlı bir harç olacak.
Bunun üzerine iyice köpürmüş olan yumurta akını ilave edin. Spatula yardımı ile çok yavaş bir şekilde alttan üstte karıştırın, söndürmemeye özen gösterin.
Kalıbın alt kısmını yağlayın. Yanları yağlamayın çünkü kek kabarıp hafif sönerse yanlardan inmesin.
170 derece sıcak fırında pişirin. Kek çok kabardığı için hafif sönebilir.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, çok pofuduk olduğu için yanları bıçakla ayırıp kelepçeyi öyle açın ve dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun
krem çikolatalı pamuk kek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder