Tırtıl Kurabiye Tarifi
Tırtıl kurabiye nasıl yapılır ?
Malzemeler ;
125 gram tereyağı, oda ısısında
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane yumurta
Ayrıca;
200 gr çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
hindistan cevizi, antep fıstığı ve benzeri
1 tatlı kaşığı tereyağı
hindistan cevizi, antep fıstığı ve benzeri
Yapılış ı;
Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Tırtıl kurabiye kalıbıyla 4 cm lik kurabiyeler hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz 2 fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
175 dereceli önceden ısınmış fırında tepsileri teker teker ve sadece 8 dakika pişirin.
Kurabiyeleriniz soğuyunca çikolatayı ve tere yağını benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Çok soğutmayın ki donmasın.
Kurabiyelerin birer ucunu erimiş çikolataya ardından istediğiniz bir malzemeye batırın.
Çikolata donunca sevis yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizin çıtırlığını korumak için saklama kabınızı sadece bir tül ile örtün.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Tırtıl kurabiye kalıbıyla 4 cm lik kurabiyeler hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz 2 fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
175 dereceli önceden ısınmış fırında tepsileri teker teker ve sadece 8 dakika pişirin.
Kurabiyeleriniz soğuyunca çikolatayı ve tere yağını benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Çok soğutmayın ki donmasın.
Kurabiyelerin birer ucunu erimiş çikolataya ardından istediğiniz bir malzemeye batırın.
Çikolata donunca sevis yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizin çıtırlığını korumak için saklama kabınızı sadece bir tül ile örtün.
Afiyet Olsun
tırtıl kurabiye |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder