23 Ağustos 2015 Pazar

ACILI SOS YAPIMI

Acılı sos yapımı

acılı sos yapmak için gereken malzemelerimizi ilk başta şöyle bir sıralayalım
5 kg domates
yarım kg acı kıl biber
1 çay bardağı sirke 
2 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı yağ
2 demet maydanoz
yapılışı malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz ilk başta domateslerimizi iri iri doğrayıp sonrada doğrayıcı ya atalım doğrayıcı da eriyen domateslerimizi sosumuzu yapacağımız tencereye boşaltalım acı biberlerimizi de doğrayalım sirkeyi de ilave edelim sarımsaklarımızı soyup küçük küçük doğrayalım tuz ve yağımızı ekleyelim hepsini bir kerede kaynatalım iyice piştikten sonra en son olarak maydanozları doğrayıp kaynamış olan acı sosun içine ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra acı sosumuz hazır hale gelir.
Acı sosumuzu daha sıcak iken kavanozlara katalım ve ters çevirelim katacağımız kavanozların kapaklarının yeni olmasına özen gösterelim böylelikle acı soslar daha dayanıklı olur.
Böylelikle kapaklar yeni olduğu için kavanozları kaynatmaya gerek kalmaz.
çok lezzetli bir acılı sos denenmesi gerek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder