18 Ağustos 2015 Salı

EV SALÇASI TARİFİ

Ev Salçası Tarifi

Ev salçası nasıl yapılır ?
Salçalık domates ve salçalık biberin yetiştiği ve bol olduğu yaz aylarında doğal salçamızı kendimiz evimizde yapalım.
Salçalık domates
Salçalık domates
Yukarıdaki resimde bulunan salçalık domateslerimizi yıkayalım ardından domateslerimizi bıçak ile dörde bölelim böldüğümüz domateslerimizi şeffaf 25 kg lık poşetlere koyalım ortalama 10 kg domatese 2 yemek kaşığı kalın tuz ile poşetteki domatesleri karıştıralım ve poşetin ağzını kapatalım
3-4 gün bekledikten sonra domateslerimiz salça olmaya hazır olacaktır. Yumuşamış olan domateslerimizi metal makarna süzgü yardımı ile süzgü nün altına bir kap koyarak sıkmaya başlayalım sıkma işlemi bittikten sonra kapta sıktığımız domatesleri geniş bir tepsiye dökelim tadına bakıp gerekirse biraz daha kalın tuz ekleyebiliriz ve güneşte kıvamının oluşması için 1 hafta gibi bir süre bekletelim her gün karıştırmamız gerekiyor. Kıvamı koyulaştığı salçamızı saklama kabımıza koyduktan sonra afiyet ile yemeklerimizde kullanmaya başlayabiliriz. Ortalama 1 yıl süre ile hiç bozulmadan gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Saklama koşulları gölge  ve serin bir yer olmalıdır.
Önemli not: hazır olan salçanın saklama kapı ile içerisine az bir miktar zeytin yağı ilave edildiğinde kokusunun ve renginin ilk günkü gibi olduğunu sizlerle de paylaşmak istedim.

Domates Salçası



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder