19 Ağustos 2015 Çarşamba

TARHANA TARİFİ

Ev tarhanası yapılışı

Ev tarhanası nasıl yapılır?
Ev tarhanası tarifi
Beş kilo tarhana yapmak için beş kg salçalık kırmızı biber üç kg armut domates üç kg soğan bir demet tarhana otu bir demet nane bir demet dere otu bir kg yoğurt gerekir.

Malzemelerimizi güzelce yıkadıktan sonra domateslerimizi büyük bir kazan veya tencereye dörde keserek  doğrayalım salçalık biberlerimizi de iri iri üstüne doğrayalım soğanları da büyük ise dörde küçük ise ikiye keselim tarhana otu nane ve dere otunu demet halinde koyalım malzemelerimizin üstünü kapatacak şekilde su ekleyelim ve iyice pişene kadar kaynatalım.
Kaynatılan tarhanamızı soğumaya bırakalım soğuduktan sonra makarna süzgeciyle süzdürerek bir leğene alalım leğene aldığımız tarhanaya bir kg yoğurdu ekleyip aldığı kadar da un ekleyelim yumuşak kıvama gelinceye kadar yoğuralım.

Yoğurduğumuz tarhanayı temiz bir sofra bezine parçalar halinde yayalım ve kurumaya bırakalım çabuk kuruması için parçalarımızı küçültelim tarhanamız kuruduğunda ise geldik tarhanayı ovma kısmına kuvvetli bir şekilde bastırarak iki elimizle iyice ovalım daha sonra makarna süzgecini elek yerine kullanıp tarhanamızı bir leğene eleyelim süzgecin üstünde kalanları tekrar ovalım bu işlemi tekrar ederek nefis tarhanamızı elde edelim biraz uğraştırıcı ama tadına doyum olmaz.
EV TARHANASI
Sağlıklı ekonomik ve organik ev tarhanası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder