6 Ekim 2015 Salı

AÇMA SİMİT TARİFİ

AÇMA SİMİT TARİFİ

Açma simit nasıl yapılır ?

Malzemeler ;

2 su bardağı ılık süt
açma simit tarifi
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket instant maya
2 tane yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz

Aldığı kadar un
Üzeri için ;

1 tane yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Hazırlanışı ;

Sevgili bayanlar, bugün açma simiti tarifiyle karşınızdayım. Bu ölçülerle 15 tane büyük boy simit elde ettim. Tadı aynı hazır aldıklarımız gibi çok lezzetli oluyor. Haydi tarifime geçelim;
Derin bir kaba ılık süt, instant maya, ve şeker eklenir. Karıştırılır. Havanın dışarı çıkmaması için üzerine bir tabak kapatılır veya streç film sarılır. Mayalanmanın olması için 5-10 dakika bekletilir.
Hamur hazırlama kabına yumurtalar, sıvı yağ, ılık sütlü mayalı karışım, ılık su, tuz eklenir. Çırpılır. Üzerine azar azar un eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Mayalanması için yarım saat bekletilir. Mayalanan hamurdan parçalar koparılır, fotoğraftaki gibi şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpılır. Tepsideki hamurların üzerine bu karışım sürülür. Susam serpilir. Fırında ilk 10 dakika 150 derecede mayalandırılır, sonra 180 derecede pişirilir. 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder