BARBUNYA YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler ;
1 kg barbunya
1 adet orta boy soğan
6 adet büyük boy domates(salça koyarsanız rengi koyu oluyor)
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak(isteğe bağlı)
Zeytinyağı, tuz, 4 adet kesme şeker, su
Hazırlanışı ;
Soğan yağda kavrulur küp doğranan havuçlar da kavrulur.
İçine yıkanan ve bir taşım haşlanan(haşlarken 2-3 damla limon sıkın daha beyaz oluyor) barbunyalar üzerine doğranan domatesler ince kıyılan sarımsaklar tuz şeker su gerektiği kadar su ilave ederek önce açık ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte pişirilir.
1 adet orta boy soğan
6 adet büyük boy domates(salça koyarsanız rengi koyu oluyor)
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak(isteğe bağlı)
Zeytinyağı, tuz, 4 adet kesme şeker, su
Hazırlanışı ;
Soğan yağda kavrulur küp doğranan havuçlar da kavrulur.
İçine yıkanan ve bir taşım haşlanan(haşlarken 2-3 damla limon sıkın daha beyaz oluyor) barbunyalar üzerine doğranan domatesler ince kıyılan sarımsaklar tuz şeker su gerektiği kadar su ilave ederek önce açık ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte pişirilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder