ELMALI TURTA
Elmalı turta nasıl yapılır ?
Malzemeler ;
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
İç harcı için malzemeler ;
3 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
biraz ceviz içi
3 kaşık şeker
üzeri için,pudra şekeri
3 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
biraz ceviz içi
3 kaşık şeker
üzeri için,pudra şekeri
Yapılışı ;
Elmaları rendeleyip şekerini katıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Elmaları rendeleyip şekerini katıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Margarini, sıvı yağı, yoğurdu karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hamurumuzu tabana kullanacağımız parçası biraz daha büyük olacak şekilde ikiye ayırıyoruz. Bir parçasını yağlanmış tepsiye iyice bastırarak ve kenarlarını hafifçe yukarı doğru kaldırarak yayıyoruz. Üzerine soğumuş olan elma rendesini koyuyoruz. Hamurun diğer parçasını diğeriyle aynı ebatlarda açıp şerit şerit kesiyoruz ve elmaların üzerine yerleştiriyoruz.170 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun.
elmalı turta |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder