6 Ekim 2015 Salı

GÜLLAÇ SARMA TARİFİ

GÜLLAÇ SARMA TARİFİ

Güllaç Sarma Nasıl Yapılır ?

malzemeler ;

1 litre süt
1, 5 su bardağı şeker
4 adet güllaç yaprağı
1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
içi için
ceviz
üzeri için
toz antep fıstığı
nar tanesi

Hazırlanışı ;
Tencereye süt ve şeker alınarak şeker eriyene kadar süt ısıtılır. El yakmayacak sıcaklıkta olması gerekiyor.
Bu arada güllaç yaprakları mutfak makası ile ikiye kesilir.
Derin bir tepsiye 1-2 kepçe süt alınır ve bir parça güllaç yaprağı tepsiye bırakılır üzerine de süt gezdirilerek yaprağın yumuşaması beklenir.
Güllaç yaprağı yumuşadıktan sonra düz olan kenarına ceviz için serilir ve rulo yapılır.
Yapılan rulo sarmal olarak sarılır ve derince bir kaba alınır. Ben borcam kullandım.
Tüm yapraklar aynı şekilde sarıldıktan sonra kalan sütten 1 su bardağı alınır ve içerisine 1 yemek kaşığı gül suyu katılarak karıştırılır. Gül suyu kullanımı isteğe bağlıdır, bence gül suyu olmadan güllaç eksik oluyor
Son olarak hazırlanan süt güllaçların üzerine gezdirilerek, tatlının üzeri süslenir.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazır.
Daha kolay servis edilmesi ve şık sunumu denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
güllaç sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder