Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tarifi
Kıymalı patatesli gül böreği nasıl yapılır?Kıymalı patatesli gül böreği tarifi
Malzemeler ;
4 adet yufka
2 patates
250 gr. kıyma
2 soğan
karabiber, pul biber, tuz
arzu ederseniz 1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
süt
1 yumurta sarısı
süt
1 yumurta sarısı
Yapılışı ;
Kıyma biraz su takviyesiyle kavrulur
Soğan ve ay çiçek yağı eklenip soğanlar yumuşatılır
Salça eklendikten sonra rendelenmiş patatesler ve baharatlar eklenir patateslerin dirilikleri geçtikten sonra ocağın altı kapatılır.
Yufkalar 4'e bölünür süt ve yağla ıslatılır iç harcı konulup kıvrılarak gül şekli verilir.
üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Kıyma biraz su takviyesiyle kavrulur
Soğan ve ay çiçek yağı eklenip soğanlar yumuşatılır
Salça eklendikten sonra rendelenmiş patatesler ve baharatlar eklenir patateslerin dirilikleri geçtikten sonra ocağın altı kapatılır.
Yufkalar 4'e bölünür süt ve yağla ıslatılır iç harcı konulup kıvrılarak gül şekli verilir.
üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
AFİYET olsun.
kıymalı patatesli börek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder