KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ
Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır ?
Malzemeler ;
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı mantar (ince, minik doğranmış)
1 çay bardağı badem (ıslatılmış kabukları soyulmuş)
1.5 su bardağı süt
4 su bardağı tavuk suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı mantar (ince, minik doğranmış)
1 çay bardağı badem (ıslatılmış kabukları soyulmuş)
1.5 su bardağı süt
4 su bardağı tavuk suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı ;
Un tencerede yağ ile kavrulur, doğranmış mantarlar ilave edilip sotelenir.
Tavuk suyu ilave edilip kıvama gelince sütün içine bir kepçe çorbadan karıştırılır ve süt ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır.
Badem ve tuz ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır.
Un tencerede yağ ile kavrulur, doğranmış mantarlar ilave edilip sotelenir.
Tavuk suyu ilave edilip kıvama gelince sütün içine bir kepçe çorbadan karıştırılır ve süt ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır.
Badem ve tuz ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır.
kremalı mantar çorbası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder