16 Aralık 2018 Pazar

PRATİK KALBURA BASTI TARİFİ

PRATİK KALBURA BASTI TARİFİ 

MALZEMELER ;

1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı irmik
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı silme toz soda
aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN;

1 kg şeker
1.50 litre su 
1-2 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI;

Malzemelerimizi sırası ile bir kaba alıyoruz.
kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz isterseniz rende ile üzerine bastırıp şekil vere bilirsiniz.

şerbeti için suyumuzu tencereye alıp şekerini ekleyip kaynatalım iyice kaynadıktan sonra şerbetimize 
1-2 damla limon suyunu ekleyip ocaktan indirelim

fırın dan çıkardığımız kalburabastıyı  soğutup şerbeti sıcak iken üstüne dökelim. : )

İsteğe göre içine ceviz veya üzerini istediğiniz malzeme ile süsleye bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder