19 Ekim 2015 Pazartesi

PATATESLİ TEPSİ BÖREK TARİFİ

Patatesli tepsi börek tarifi

Patatesli tepsi börek nasıl yapılır ? :

MALZEMELER ;
4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
2 Adet büyük boy patates
Tuz
karabiber ve kırmızı biber
 Hazırlanışı ;
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin.
Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağı karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırın.
Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürün.
Bu işleme yufkaların yarısına gelene dek devam edin.
Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka serin.
Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatın.
Sütlü, yumurtalı karışımdan sürün.
170 derecelik fırında yarım saat veya böreğin üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
patatesli tepsi börek tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder