3 Ekim 2015 Cumartesi

ŞEHRİYE PİLAVLI TAVUK

ŞEHRİYE PİLAVLI TAVUK

MALZEME LİSTESİ:
3 su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
sıvı yağ
su
TAVUĞU İÇİN:
2 tavuk göğsü
1 kase mantar
1 soğan
1 kase domates püresi
3 çorba kaşığı biber püresi
1 tutam fesleğen
3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Pilavı için, pilav tenceresine zeytinyağı döküyoruz ve arpa şehriyeyi kavuruyoruz. Tereyağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kavrulmuş arpa şehriyeyi yayvan bir güveç kabına döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz.
Tavuk göğüsleri kuşbaşı doğruyoruz. Mantarları ince ince doğruyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Sonra mantarı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Mantar suyunu çekince de tavuğu ekliyoruz ve sote ediyoruz. Suyunu bırakıp çekince domates ve biber püresini ekliyoruz. Fesleğeni doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve pişiriyoruz. Güveci ocak üzerine alıyoruz, tavuk soteyi kavrulmuş şehriyenin üzerine döküyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz, 1-2 dakika kaynatıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup pişiriyoruz. Afiyet olsun

ŞEHRİYE PİLAVLI TAVUK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder