18 Ekim 2015 Pazar

AŞURE TARİFİ

Aşure tarifi

AŞURE AYINA GİRİYORUZ HEMEN SİZE GÜZEL BİR AŞURE TARİFİ VERELİM
Aşure  Tarifi
Orta boy kase kullanınız
MALZEMELER;
1 kase nohut
1 kase fasulye
1 çay bardağı pirinç
2 kase aşurelik buğday
1 kase badem
1 kase fındık
Şeker oranı da isteğinize bağlı tatlı sevenler için en az beş kase şeker
1 elma
1 portakal kabuğu rendesi
Kuş üzümü
Süslemek için nar 
1 kase ceviz içi
YAPILIŞI;
Malzemeler akşamdan ayrı ayrı ıslatılır, pirinç hariç. Sonra tek tek pişirilir ve bir tencerede birleştirilir, pirinci eklenir. Beraber kaynatılıp özleştirilir. Şeker ilave edilir. Sonra badem, fındık tavada kavrulur, kabukları çıkarılıp içine eklenir. Kuş üzümü eklenir. Ben bir de elma doğruyorum, portakal kabuğu rendeliyoruz. Cevizi içine bırakmayın kararır aşuremiz. Üzerine ekleyin ve servis kaselerine alıp süsleyip servis yapınız.
Afiyet Olsun.
aşure tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder