18 Ekim 2015 Pazar

ETLİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ

Etli patates yemeği tarifi

Etli patates yemeği nasıl yapılır ?

MALZEMELER;
 3 adet orta boy patates
 300 gram kuşbaşı doğranmış kavrulmuş et
 1 yemek kaşığı domates salçası
 1 adet soğan
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 Tuz Karabiber
 Hazırlanışı :
 Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın. Daha sonra küpler halinde doğrayın. Eğer hazır kavrulmuş etiniz yoksa ilk olarak etlerinizi küçük bir tencere içine koyup, üzerine çıkacak kadar su ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Geniş bir tencere içine ince ince doğranmış soğanı koyun. Üzerine zeytinyağı ekleyip, 1 dakika kadar kavurun. Ardından salçayı koyup, 3-4 kere karıştırın. Kavrulmuş eti ve doğranmış patatesleri ekleyip, 1-2 kere karıştırın. Son olarak etli patates yemeğinin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Etli patates yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Ben denedim sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar,çok lezzetliydi.
Afiyet Olsun.
etli patates tarifi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder