22 Ekim 2015 Perşembe

İSKENDER TARİFİ

İskender tarifi

Evde iskender nasıl yapılır ?

Malzemeler ;
400 gram dana eti,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Sarımsaklı yoğurt,
Kişi sayısına göre tırnak pide,
2-3 yemek kasığı sıvı yağ,
Tuz,
Kekik,
Kırmızı pul biber.
Yapılışı
Eti, döner eti inceliğinde doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, etleri ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
Etler suyunu çekince, biraz tuz ilave edelim ve kısık ateşte kızartalım.
Pideleri, fındık büyüklüğünde küp küp doğrayalım ve servis tabağına paylaştıralım.
Başka bir tavaya tereyağı, salçayı koyalım ve kavuralım.
İçine kekiği, kırmızı pul biberi ilave edelim.
Önce salçalı sosu pidelerin üzerinde gezdirelim ve daha sonra kızarmış etleri ilave edelim.
Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu pidelerin bir kenarına koyalım.
Tereyağlı karışımı üzerinde gezdirelim.
Közlenmiş biber ve domateslerle süsleyerek servis yapalım.
 Afiyet olsun.
ev yapımı iskendder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder