10 Ekim 2015 Cumartesi

TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl kurabiye nasıl yapılır ?

Malzemeler ;
125 gram tereyağı, oda ısısında
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane yumurta
Ayrıca;
200 gr çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
hindistan cevizi, antep fıstığı ve benzeri
Yapılış ı;
Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Tırtıl kurabiye kalıbıyla 4 cm lik kurabiyeler hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz 2 fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
175 dereceli önceden ısınmış fırında tepsileri teker teker ve sadece 8 dakika pişirin.
Kurabiyeleriniz soğuyunca çikolatayı ve tere yağını benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Çok soğutmayın ki donmasın.
Kurabiyelerin birer ucunu erimiş çikolataya ardından istediğiniz bir malzemeye batırın.
Çikolata donunca sevis yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizin çıtırlığını korumak için saklama kabınızı sadece bir tül ile örtün.
Afiyet Olsun

tırtıl kurabiye










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder