1 Aralık 2015 Salı

Çikolatalı Soslu Profiterol

Profiterol Tarifi

Profiterol nasıl yapılır ?

Hamuru için ;
5 adet yumurta
125 gram margarin
2 su bardağı su
1, 5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 paket vanilya
Krema için ;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Ya da vanilyalı puding kullanabilirsiniz
Üzeri için:
Çikolatalı sos ;
500 ml (2, 5 su bardağı) süt
Tencereye suyu koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine margarini atıp eritin. Yağ eriyince içine yavaş yavaş elenmiş unu ekleyip hızlıca karıştırın. Sonra içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Bozadan daha koyu bir kıvama gelince ocaktan alın, ılımasını bekleyip dolaba kaldırın (soğuyana dek ). Hamur soğuyunca içine teker teker yumurtaları kırıp iyice yedirin en son vanilyaları ekleyip karıştırıp dinlenmeye alın. Bu sırada kremayı hazırlayın. Bir tencereye vanilya hariç tüm krema malzemelerini alın ocağa koyun sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Krema sıkma torbasına hamuru doldurup yağlı kağıdın üstüne sıkın. Eğer sıkma torbanız yok ise bir yemek kaşığının ucuna yarısına kadar hamur alıp başka bir kaşıkla yağlı kağıdın üstüne düşürün, başka bir alternatif daha elinizi yağlayarak toplar yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sonra fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatıp 5-10 dakika fırının kapağını hiç açmadan bekleyelim.(Böyle pişirmemizin nedeni fırından çıkınca hamurumuz sönmesini önlemektir.) Fırından çıkartıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. İlk sıcaklığı çıkınca ister sıkma torbasıyla ister yandan bıçak yardımıyla keserek doldurun, servis tabağına dizin. Çikolata sosunu arkasında yazan tarife göre pişirin. Pişince ocaktan alıp üstü kabuk tutmasın diye arada karıştırarak ılımasını sağlayın. Ilıyan sosu profiterollerin üstüne gezdirin. 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder