10 Ekim 2015 Cumartesi

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan kek nasıl yapılır ?

Malzemeler :
4 Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı yağ
2 Çorba Kaşığı Oda Sıcaklığında Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Kakao
2.5 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Keki Islatmak İçin:
1 Su Bardağı Süt
Üzeri İçin :
1 Paket Toz Şanti ( 2 poşet )
1.5 Su Bardağı Süt
Sosu İçin:
1 Paket Çikolata Sos
2 Su Bardağı Süt
Hazırlanışı :

Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpıyoruz. Sırasıyla, yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, kakao , vanilya ve sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz
Son olarak kabartma tozu ile karıştırılmış unu koyup biraz daha çırptıktan sonra yağlı kağıt serili düz kalıbımıza döküyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
Üzerine ıslatmak için sütü döküyoruz. Krem Şantiyi süt ile çırpıyoruz. Kekimiz sütünü çektikten sonra Krem şantiyi üzerine sürüyoruz. Buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.
Bu arada çikolata sosunu tarifine göre sütle pişiriyor hazırlıyoruz. Ilıtıyoruz. Ilıdıktan sonra krem şantili pastanın üzerine döküyoruz.
Soğuk servis yapıyoruz,
Afiyet Olsun
Ağlayan kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder