10 Ekim 2015 Cumartesi

LİMONLU PASTA TARİFİ

Limonlu Pasta Tarifi

Limonlu pasta nasıl yapılır ?

Malzemeler ;
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması ;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
200 gram labne peyniri
yarım kutu krema
Üstüne;
2 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
8 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı ;
Önce keki hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
En son limon suyu, kabuk rendesi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son kez çırpın.
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek harcını boşaltın, üzerini düzeltin.
175 dereceli önceden ısınmış fırına koyun. Hafif pembeleşince fırından alın. Pişmesi 10-12 dakika sürüyor, dikkat edin.
Kek pişince ılıtın ve 1,5-2 su bardağı limonata ile ıslatın. Eşit karelere kesin.
Krema için gereken malzemeleri krema ve labne hariç bir tencereye alın, karıştırın ve sürekli karıştırmaya devam ederek kaynamasını sağlayın.
Ocaktan alın, krema ve labneyi ekleyip miksrede iyice çırpın.
Büyük boy kare borcama yada ona yakın ebatlarda bir tepsiye kare kek parçalarını dizin, üzerine kremanın yarısını boşaltın.
Kremanın üzerine tekrar bir sıra kek dizin ve kalan kremayı boşaltın.
Üstü için gereken malzemeleri küçük bir tencereye alın, karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin ve kremanın üzerine dökün, düzeltin.
Buzdolabında dinlendirip servis edin.
Afiyet Olsun
limonlu pasta


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder