23 Ekim 2015 Cuma

FIRINDA SÜTLAÇ TARİFİ

Fırında sütlaç tarifi

Fırında sütlaç nasıl yapılır ?

MALZEMELER ;
1 paket süt
1 yumurta sarisi
1 su bardağı seker
1 çay bardağı önceden pişirilmiş pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI ;
Süt, yumurta sarısı ve şekeri  iyice karıştırın önceden pişirilmiş bir cay bardağı pirinci ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca 3 yemek kaşığı nişasta yarim su bardağı suyla sulandırıp içine yavaş yavaş dökülür hızlı hızlı çırpılır bir iki taşım kaynadıktan sonra kapatıp kaselere doldurun fırın tepsisine su koyup önceden ısıtılmış en yüksek derece fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletin.
Afiyet Olsun.
NOT ; Özellikle bebek emziren anneler sütlaç yediği zaman sütü arttırıyor.
fırında sütlaç



FİNCANDA KEK TARİFİ

Fincanda kek tarifi

Fincanda kek nasıl yapılır ?

MALZEMELER ;
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
Yarım su bardağından biraz daha az sıvı yağ
2, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
4 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI ;
Yumurta ve şekeri koyup iyice karıştırın. Daha sonra malzemeleri koyup iyice karıştırın. Fincanları yarıya kadar yağladıktan sonra doldurup tencereye yerleştirin. Ardından yine fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su koyun. Kaynayana kadar ağzını kapatmayın. Kaynamaya başlayınca su, temiz bir havluyla kapatıp kapağını iyice sıkıştırın. 20 dakika hiç açmadan pişirin ve dakika sonunda kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 20 dakika daha açmayın ağzını. Tenceredeki fincanları sudan çıkarıp soğumaya bırakın, ters çevirip çıkarabilirsiniz. Dilediğiniz sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.
 Afiyet olsun.
fincanda kek

22 Ekim 2015 Perşembe

İSKENDER TARİFİ

İskender tarifi

Evde iskender nasıl yapılır ?

Malzemeler ;
400 gram dana eti,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Sarımsaklı yoğurt,
Kişi sayısına göre tırnak pide,
2-3 yemek kasığı sıvı yağ,
Tuz,
Kekik,
Kırmızı pul biber.
Yapılışı
Eti, döner eti inceliğinde doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, etleri ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
Etler suyunu çekince, biraz tuz ilave edelim ve kısık ateşte kızartalım.
Pideleri, fındık büyüklüğünde küp küp doğrayalım ve servis tabağına paylaştıralım.
Başka bir tavaya tereyağı, salçayı koyalım ve kavuralım.
İçine kekiği, kırmızı pul biberi ilave edelim.
Önce salçalı sosu pidelerin üzerinde gezdirelim ve daha sonra kızarmış etleri ilave edelim.
Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu pidelerin bir kenarına koyalım.
Tereyağlı karışımı üzerinde gezdirelim.
Közlenmiş biber ve domateslerle süsleyerek servis yapalım.
 Afiyet olsun.
ev yapımı iskendder